Vi på Sparrow.se är en intressesida för inrikesflyg, och har ingenting att göra med flygbolaget Sparrow Aviation. Vår förhoppning är att kunna ge kloka råd och intressant information med koppling till flygindustrin.

Våra råd bör tas med en nypa salt, då vi inte på något sätt är experter utan hellre intresserade amatörer. Skulle du upptäcka något fel får du därför hemskt gärna kontakta oss, så försöker vi rätta det så gott det går.

Om Sparrow.se

På Sparrow.se publiceras information för den som i framtiden har tänkt sig att flyga inrikes eller utrikes. Resor tenderar att leda till minnen för livet och oförglömliga äventyr. Se därför till att utnyttja varje chans du får till att utforska något nytt, oavsett om det är inrikes eller utrikes.

Vi uppmuntrar dock ingen att flyga. En flygresa är betydligt sämre för miljön än exempelvis en tågresa. Är det ett alternativ att använda ett markbundet transportmedel vill vi därför hellre hänvisa till det.

Somliga flygbolag erbjuder möjligheten att betala för miljömässig kompensation, vilket är något vi rekommenderar. En del erbjuder exempelvis koldioxidkompensation, medan andra erbjuder biobränsle som tillägg. 

Alla försök att förmildra konsekvenserna är goda gärningar, så undersök alltid vad du kan göra i samband med din resa.

Om Sparrow Aviation 

Sparrow Aviation flög mellan 2012 och 2018 mellan Kristianstad Österlén Airport och Arlanda. Sträckan flögs under många år, och som tätast sex gånger i veckan. 

Under 2015 ökade flygningarna, och diverse rutter mellan Kalmar Airport, Berlin Tegel och Halmstad City Airport började tillkomma. Flygningen via Halmstad och Berlin blev vad flygbolaget kom att bli mest känt för.

Dessvärre sjönk omsättningen drastiskt mellan 2014 och 2016, och förlusterna blev större. Bolaget begärde sig självt i konkurs, och konkursboet kunde inte ge ersättning till drabbade resenärer för inställda flygningar.

Sparrows sista flygning gjordes 24:e juni 2018.